Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

 P O W I D O K I

Podawanie danych osobowych, a także wyrażanie zgody na ich przetwarzanie mają charakter dobrowolny. Wszelkie przekazane dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w celu oraz
w zakresie objętym wyrażoną zgodą. Udzielenie informacji jest niezbędne do prawidłowego procesowania i realizowania zamówień.

 
POWIDOKI przywiązuję ogromną uwagę do przestrzegania polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są dla nas niezwykle istotne. Staramy się zapewnić im jak najwyższy poziom bezpieczeństwa.


§ 1.

ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH

 

1.           Administratorem danych osobowych przetwarzanych przez Sklep POWIDOKI www.powidoki.com.pl (zwany dalej "POWIDOKI"), jest:
EDYTA SZYPEREK
PRUSKA MAŁA 11
16-300 Augustów
NIP: 8461637001
REGON: 365747271 

§ 2.

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

 

1.           Sklep pozyskuje informacje o użytkownikach poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje oraz poprzez gromadzenie plików “cookies”
 (patrz § 4. POLITYKA COOKIES).

2.           Sklep zbiera informacje dobrowolnie podane przez Klienta.

3.           Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego, przekazania informacji handlowej.

4.           Dane osobowe pozostawione w formularzu nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

5.           Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

6.           POWIDOKI zastrzega sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności Sklepu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego.

7.           Na stronie Sklepu mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Sklepu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis POWIDOKI. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

8.           POWIDOKI wdrożył w politykę bezpieczeństwa danych osobowych i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.

9.           POWIDOKI dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.

10.       POWIDOKI informuje, iż Klient nie ma obowiązku podania swoich danych osobowych, jednakże odmowa ich podania uniemożliwi prawidłowe wykonanie wobec Klienta usług określonych w Regulaminie oraz świadczeń wynikających z umowy zawieranej miedzy Sklepem a Klientem.

11.       Zgromadzone dane podlegają starannej ochronie, zgodnie z obowiązującymi przepisami. POWIDOKI dokłada wszelkich starań, aby przechowywanym danym zapewnić właściwy stopień bezpieczeństwa.

§ 3.

WYKORZYSTYWANIE DANYCH OSOBOWYCH

 

1.           Wszelkie dane, które są pozyskiwane i przetwarzane przez POWIDOKI są wykorzystywane wyłącznie do działań związanych z realizacją zamówienia, wystawienia dokumentu potwierdzającego sprzedaż oraz działań związanych z przekazaniem informacji o ofercie sklepu www.powidoki.com.pl

2.           Do zrealizowania powyższych celów, potrzebne są następujące informacje:

                                    a) Imię i nazwisko

                                    b) Adres

                                    c) e-mail

                                    d) Numer telefonu

                                    e) NIP

3.           Wszelkie dane podane w trakcie rejestracji/zamówienia są przetwarzane wyłącznie przez POWIDIKI i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

4.           Dane podane w trakcie składania zamówienia mogą być przetwarzane przez POWIDOKI i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:

                                    a) Imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres                                                                  dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci                                                        etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie                                                                                zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego                                                                      rodzaju przesyłki mogą być przekazane do:

a.DHL Express (Poland) Sp. z o.o.

Siedziba spółki:

ul. Osmańska 2

02-823 Warszawa

NIP: 527-00-22-391

REGON: 12005407

b) Imię i nazwisko, adres, NIP wskazane jako dane na które ma być                                                     wystawiony dokument sprzedaży mogą być przekazane w                                                                                       postaci dokumentu sprzedaży do systemu księgowego.

5.           W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez POWIDOKI.

                  a) POWIDOKI współpracuje z następującymi operatorami                                                       płatności:

                                                      a. Blue Media S.A z siedzibą w Sopocie, ul. Haffnera 6, kod                                                        pocztowy: 81-717, KRS: 0000320590, operatora serwisu                                                                                           płatności Blue Media.

§ 3.
SUBSKRYPCJA NEWSLETTERA

1.           W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia należy podać imię oraz adres e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe POWIDOKI. Rezygnacja z subskrypcji jest możliwa w każdym momencie poprzez kliknięcia link anulującego subskrypcję, znajdujący się w stopce każdego newslettera.

2.           Dane podane w trakcie subskrypcji newslettera mogą być przetwarzane przez POWIDOKI, przy współpracy z firmą obsługującą newsletter.

§ 4.
POLITYKA COOKIES

1.           Sklep nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

2.           Pliki cookies (tak zwane „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Sklepu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3.           Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Sklepu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Sklepu.

4.           Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

                  dostosowania zawartości stron internetowych Sklepu do preferencji Klienta                oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te    pozwalają rozpoznać urządzenie Klienta Sklepu i odpowiednio wyświetlić stronę i   nternetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb; tworzenia statystyk,                 które pomagają zrozumieć,           w jaki sposób Klienci Sklepu korzystają ze stron         internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

5.           Operator Sklepu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Sklepu.

6.           Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Klienta Sklepu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Sklepu reklamodawców oraz partnerów.

7.           Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl

§ 5.
 UDOSTĘPNIANIE DANYCH OSOBOWYCH

1.           W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym,bzyki.com dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

§ 3.
 KONTAKT

1.           POWIDOKI kontaktuje się z Klientami korzystając z podanego w formularzu adresu e-maila lub z podanego numeru telefonu.

2.           W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa danych osobowych zachęcamy do kontaktu pod e-mail shop@powidoki.com.pl

 

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów